Kettu katsoo takaisin – eläinrepresentaatioista

Matilda Aaltosen ja äänisuunnittelija Markus Tapion yhteistyönä tehty audioessee Kettu katsoo takaisin – Eläinrepresentaatioista julkaistiin 30.5.2021 Ylellä Radiogallerian tuotannossa. Sanojen, kuvien ja kertomusten voimaa käsittelevässä ääniteoksessa Salla Tuomivaaran sekä Liisa Kasken ajatukset yhdistyvät orgaanisen ja synteettisen rajapinnassa kehkeytyvään äänelliseen maisemaan, joka kutsuu tuntemaan ja viipyilemään.

Teoksen äänimateriaali rakentuu erilaisista kuulokuvista, eliöiden kuhinasta ja aamuöisistä lintuparvitsa, ja leikittelee äänellisillä representaatioilla. Sähköinen ja synteettinen ääni yhdistyy saumattomasti kenttä-äänityksiin. Asiapuheen rinnalle muotoutuu auditiivinen maisema, jossa kuvitellaan lajien kirjoa ja uusia ympäristöjä. Teos on informatiivinen, mutta lisäksi toivomme sen olevan kuuntelijalleen paikka rauhoittua ja käsitellä ajatuksiaan sekä kokemuksiaan. Fragmentaarinen ja hengittävä teosrakenne on luotu tukemaan tätä.

Käsittelemällä eläinrepresentaatioiden merkityksiä Kettu katsoo takaisin – eläinrepresentaatioista sukeltaa Voiko-hankkeen tutkimuskysymysten ytimeen. Se tuo esiin eläintentarinoiden haasteita ja ehdottaa suuntaviivoja muita lajeja kunnioittaviin kertomuksiin.

Teos kuultavissa Yle Areenassa tästä linkistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s